Upp med årliga klättrare

Klätterväxter är bra i varje trädgård och på varje balkong. Går man upp med grönt skapar man snabbt variation.

Med sina färgglada blommor och snabba tillväxt är ettåriga klättrare attraktiva skapare av atmosfär på balkongen och terrassen. Särskilt i nyanlagda trädgårdar och på tråkiga balkonger kan du skapa en enkel och omedelbar atmosfär med vertikal grönska.

Sådd och skötsel av ettåriga klättrare
Du kan så eller köpa ettåriga klätterväxter själv. Att så ettåriga klätterväxter är enkelt och kan göras bra fram till början av juni. Håll jorden fuktig och när plantan börjar växa rekommenderas gödsling en gång varannan vecka. För ettåriga klättrare, tänk också på växternas stöd. Bind dem med garn eller tråd. Eller styr plantan längs en ställning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *