Ärtknubben

I onsdags var jag så jäkla nöjd. Jag hade bestämt mig dagen innan att jag skulle gå upp till Ärtknubben i Bjursås och under dagen var vädret så fruktansvärt fint och det höll i sig hela kvällen!
 
Efter jobbet tog jag bilen mot Bjursås och lyckades leta mig fram till en väg där jag hittade denna skylt. Där parkerade och börja sedan vandra uppåt.
 
Vildmarksleden som den heter, är välmarkerad, men lite svårtframkomlig på vissa ställen. Det gör dock inte mig något, det gör turen lite mer intressant. Inte lika kul när det blir blött och lerigt dock...
 
 
Naturen är så vacker.
 
 
Lingon fanns det gott om. Blåbär fanns det också, men de var inte i närheten lika goda som de gudomliga bären jag smakade på i Älvdalen. Tyvärr.
 
 
Efter att ha trampat uppför en bra bit kom jag till en grusväg och insåg att man kunde ha tagit sig närmare med bilen än vad jag hade gjort. Men det gjorde mig ingenting.
 
Det fanns en lätt väg och en brant väg. Klart jag tar den branta.
 
Och vilken hissnade utsikt man bjuds på när man har tagit sig upp. Det är så mäktigt att stå och blicka ut över ett landskap som brer ut sig i till synes oändlighet.
 
 
Ganska nöjd.
 
Mhm.
 
 
Jag tog med mig lite jordgubbar att äta på toppen. Inga svenska sommargubbar, men de smakade ganska gott i solskenet ändå.
 
Om jag rekommenderar en tur upp till Ärtknubben? Helt klart.
 
 
 
 
 
 
 
 
Dalarna, Fotografi, Vardag | Bjursås, Dalarna, Falun, utsikt, vandring, Ärtknubben | |
Upp