Sälen Bike Park

För lite mer än en vecka sedan stack jag till Sälen på en spontan tur. Jag hyrde en hund och vandrade en tur på fjället. Igår återvände jag till Sälen, men denna helgens sällskap var inte riktigt lika kelig och mjuk som då, men ungefär lika lydig.
 
Jag hyrde en cykel, köpte ett liftkort och cyklade downhill i Sälen Bike Park!
 
Först var dimman tjock och jag såg mindre och mindre ju högre upp på fjället jag kom. Jag tänkte att det skulle bli som när jag var i Fjätervålen och åkte slalom i blindo. Lyckligtvis var det lite lättare att se den här gången.
 
Första åken var regniga och dimmiga, men det är nästan bästa cykelvädret. Det ska synas att man har varit ute!
 
Två vurpor blev det också första åket. Men att cykla mountainbike är lite som att gå in i en närkamp i fotboll. Tvekar du gör du illa dig. Så det gäller att lita på sig själv.
 
Första gången jag åker lift på sommaren. Med cykel dessutom.
 
Det var grym utsikt från toppen när molnen skingrat sig, men att ta med sig kameran upp på toppen när man ska cykla downhill är ingen bra idé. Jag tog dock med mig mobilen sista vändan och tog några bilder.
 
Pipeline och jag blev riktigt goda vänner tillslut.
 
En blir ju modigare för varje åk och därmed bättre för varje åk. Det tråkiga är att när man väl känner sig riktigt bekväm och har riktigt roligt är man helt slut i kroppen!
 
Igår var jag lerig från topp till tå. Idag värker det från topp till tå.
 
Det var inte billigt direkt, men ska man investera i något är upplevelser ett av det bästa.
Och detta ska jag göra om.
 
 
 
 
Dalarna, Fotografi, Resor | Dalarna, downhill, mountainbike, sälen, sälen bike park | |
Upp