Fjätervålen – In i dimman

Förra helgen, under påskhelgen, åkte jag, Erik och Eriks mamma Anna till Fjäterålen. Fjätervålen är Dalarnas högsta fjäll med skidanläggning och ligger i närheten av Idre fjäll. Jag var där i januari med jobbet och då var himlen blå och träd och mark var vita, men det var 33 minusgrader. Trettiotre! Så det blev ingen skidåkning den gången. Vi fick däremotåka skoter upp på toppen och jag berättade för Erik om hur otroligt vackert och underbart (och kallt) det var att blicka ut över landskapet och Erik ville verkligen att vi skulle åka dit tillsammans nån gång.
 
Så efter en god påsklunch i Rättvik med Eriks släkt tog vi bilen till Älvdalen, sov där en natt och fortsatte sedan på påskdagen mot Fjätervålen.
 
När jag åkte med jobbet fick jag inte se några renar, men denna gången blev jag inte besviken!
 
 
 
 
 
Sedan kom vi fram. Vi möttes av en vägg av dimma. Det blir spännande tänkte jag.
 
 
 
 
Så här mycket såg vi när vi åkt upp till toppen med ankarliften. Jag är glad att jag har bildbevis.
 
Första gången jag skulle åka slalom utanför Romme Alpin och vi hade ingen aning om vilken backe vi började ta oss ned för.
 
Man visste inte hur brant det var förrän det helt plötsligt gick betydligt snabbare nedför. Det enda man såg var vitt och en skymt av ett staket som följde en ned.
 
 
Det var helt sjukt.
 
Vi åkte ungefär fyra gånger och sen var det dags för lunch. Det var ansträngande att vara på spänn hela tiden så det passade bra!
 
När vi hade ätit klart åkte vi en gång till och sedan var jag klar. Jag var klar med att inte se någonting och ständigt vara rädd för att bryta benen.
 
Erik och hans mamma tog en sväng till.
 
 
 
 
Till slut var de också nöjda och vi begav oss hemåt.
 
 
Vi stannade dock till i Älvdalen för utsiktens skull.
 
 
Denna resa kommer jag sent glömma, men jag hoppas få uppleva Fjätervålens skidåkning under bättre förhållanden en vacker dag.
Dalarna, Fotografi, Resor | Dalarna, Fjätervålen, fotograf, idre | |
Upp