Minnen och saknad - min tid i England

Throwback thursday, alltså den enda dagen i veckan det är acceptabelt att publicera gamla foton. Nä, men jag tänkte ändå ta tillfället i akt och dyka ner bland mina bilder från min tid i England.
 
Augusti 2011, sommaren då jag tog studenten, flyttade jag till en by utanför Cambridge i England. Jag flyttade in hos den fantastiska familjen Lovatt och blev deras nya au pair!
 
Det här är Jonathan och Caroline. Jag saknar dem så. Det är väldigt jobbigt att se dem växa upp genom bilder som deras föräldrar lägger upp på facebook.
 
Caroline var fem år när jag kom in i hennes liv. En sprallig, charmig, kramgo och bestämd tjej. Bilden ovan togs min andra dag i England och blåsbubblorna var en present från mig.
 
Till Helen och Andrew, Jonny och Carolines föräldrar gav jag en frågesport om Sverige. Första kvällen där satt vi vid matbordet och spelade frågesporten samtidigt som vi lyssnade på Gyllene Tider. Det var så bisarrt.
 
I början på september gjorde vi en utflykt till Towern i London. Bredvid Tower bridge pågick en utställning om olika traditioner och Sveriges student var en del. Vi är märkliga alltså.
 
På den här skolgården spenderade jag mycket tid. Jag lämnade och hämtade barnen från skolan varje dag och lärde känna både busiga barn och trevliga föräldrar. Britter är så väldans trevliga.
 
 
Under min tid i England kom några av mina närmaste på besök. Pappa kom redan i September någon gång. Självklart åkte vi för att titta på fotboll. Norwich - Sunderland, tyvärr förlorande Sunderland. Efter pappa så kom min syster på besök. Det var alltid så roligt att visa upp mitt nya hem och idag längtar jag tills jag får visa Erik en vacker dag.
 
 
Vi åkte ofta in till London när någon kom och hälsade på. Jag och Emmy skaffade oss henna-tatueringar på Camden Stables Market. Jag gjorde misstaget att sätta min tatuering på insidan av handleden, vilket gjorde att den blev lite utsmetad...
 
När Elin kom på besök var vi såklart också till Camden Stables Market. Ett favoritställe som vi råkade hitta på en av våra långa oplanerade promenader på vår studentresa till London. Det är lite av vårt motto. Fortsätt gå så hittar du något till slut.
 
 
 
Fina, vackra Cambridge. Saknar så att kunna gå omkring på Cambridge gator och strosa i affärer, käka lunch på Nando's och fotografera allt det vackra. Mhh, butikerna saknar jag. Primark med sina klädfynd, The Works med sina roliga böcker och pysselprylar, New Look med de snygga kläderna, Hotel Chocolat med den goda, dyra chokladen, Tesco Extra i Royston med allt, HMV med musik, film och serier, Poundland, WHSmith, Sports direct och massa mer...
 
 
 
 
Byn Great Eversden där jag bodde var också fantastiskt fin. Speciellt tidigt på morgonen. Saknar mina promenader i byn, ofta med kameran med mig såklart. Mitt andra hem.
 
När jag åkte till England hade min passion för fotboll nästan slocknat helt. Med det vore ju rätt häftigt att kunna säga att man spelat fotboll i England tänkte jag. På parkeringen när jag letade efter planen där Royston Town Ladies skulle ha träning träffade jag VJ, hon styrde mig i rätt riktning och jag träffade resten av laget. Vilken tur. Jag kände mig så välkommen, som jag aldrig gjort tidigare. Tränarna Pat och Stu var så uppmuntrande och jag fick flera sms som ovan av Pat. De tyckte jag var bra och ville att jag skulle spela!
 
Att spela med Royston var glädje och stöttning. Jag såg fram emot tisdagsträningarna och söndagsmatcherna hela veckan. Att gå med Royston Town ladies är det bästa jag har gjort.
 
På avslutningsfesten vann jag priset för "Best swede" och fick såklar en kålrot.
 
 
Presentation evening var en annan avslutningsfest, som var mer fancy än något jag någonsin gått på tidigare. Härliga lag.
 
Ibland önskar jag att mitt nuvarande lag Islingby IK och Royston Town skulle kunna spela en träningsmatch mot varandra. Det vore kul och intressant.
 
 
Vidare till annan fotboll. Min pappa kom och hälsade på i Januari 2012 också. Då tog vi en roadtrip till Sunderland så att vi kunde se pappas favoritlag spela på hemmaplan. Den här gången vann de! Det var roligt att åka till en ny stad och åka på roadtrip med pappa. Rätt så kul att se min favorit Sebastian Larsson spela också! Innan vi åkte hem stannade vi på Storbritanniens största köpcentrum, Metrocenter i New Castle. Man skulle haft mer tid om man säger så.
 
När Emmy kom och hälsade på, gav vi oss på att försöka baka semlor. Som ni ser blev det inte riktigt en traditionell semla. Inte helt lätt att översätta till det man hittar i butikerna i England!
 
Jag är så glad för alla människor jag mötte och lärde känna. Till höger har vi barnens kusin Billy. Det är en ynnest att få kliva in en nya familj och bli en del av den.
 
Sen kom Johanna på besök!
 
Vi tog bilen till Leavesden utanför London och gick på premiären av Warner Bros. Studio Tour: The making of Harry Potter! Ovan testar vi Butter beer. Sötsliskigt.
 
 
 
På öppningsdagen hade de ett röda-mattan-event och vi såg bland annat Rupert Grint, Tom Felton, Alfred Enoch, Evanna Lynch, Warwick Davis och David Thewlis. Lite häftigt ändå.
 
Jonathan var åtta år när jag träffade honom för första gången. En rolig, smart, snäll och bra kille.
 
Jag åkte tillbaka till Sverige i Juni 2012 och började högskolan till hösten. 2013 flyttade min syster in hos familjen Lovatt och sommaren det året åkte jag tillbaka för att ta över platsen som au pair hos familjen igen. Jag var där i sex veckor och denna gången kände jag hur mycket jag förändrats och utvecklats första gången jag var där. Jag var en ny människa.
 
 
Här säger vi hejdå till Emmy med en middag på den italienska restaurangen utanför byn.
 
 
Jag hade en underbar sommar! Jag saknar att spela tennis, kasta frisbee och spela bordstennis med Jonny och att sitta med mina underbara ungar vid matbordet och sjunga med till disneylåtar av alla dess slag. 
 
 
Under sommaren satt vi ofta ute och åt mat eller fikade och lyssnade på ljudet av duvorna som satt i de höga träden som omringade trädgården. Ovan har vi Helen. Smarta, omtänksamma Helen. Och Andrew, smarta, skämtsamma Andrew. Jag saknar er med.
 
Det sista som hände den sommaren var att jag och Johanna gjorde en roadtrip till Skottland! Vi tog bilen och drog till Edinburgh. Vi bodde på ett hostel och hade ett par fantastiska dagar där, då vi bland annat drack te på cafét "The Elephant House" där JK Rowling satt och skrev på några av hennes böcker.
 
 
 
Vi tog oss även upp för Arthur's seat. Mäktigt och blåsigt.
 
 
 
Sen drog vi vidare till de vackra högländerna. Så vackert och till synes oändligt landskap. Vi var där alldeles för kort tid tyvärr, vore roligt att återvända nån dag.
 
På vägen hem stannade vi och sov i en lada i Carlisle. En lada renoverad till ett litet vandrarhem.
 
I miss my family, the Lovatts. I miss Royston Town Ladies. I miss Great Eversden. I miss Cambridge. I miss England. I hope I'll be reunited with you soon.
 
Au pair, Fotografi | |
#1 - - Josefine Hellgren:

Vilka känslor. Vilken wow-känsla. Det är inte många som lyckas komma in i familjen. Blir så otroligt glad att du lyckades!! Kram!

Svar: Jag med! Tack för din fina kommentar!! Kram på dig
Anna ML Holm

Upp