Första september och genusfotografi

Idag är det alltså första september. Sommaren är officiellt slut och hösten har anlänt. Jag gillar september. Jag gillar gulnande höstlöv, frisk luft, mysiga kläder och dimma. Jag har svårare för oktober och november. Men nu ska jag inte vara sån, bara för att kalendern säger att det är höst nu betyder inte det att sensommarvädret har gått och lagt sig. Hoppas jag.
 
Då var det dags att damma av några vårbilder tänkte jag! Min syster och jag var ute och fotade i april, men några av bilderna fick vänta på vård av mig. Idag fick de dock se dagens ljus igen och här nedan är resultatet.
 
 
Rätt höstiga bilder ändå. Emmy hade precis färgat håret rött och införskaffat sig denna hatt. Snygg syster tycker jag.
 
Några bilder tog jag tag i redan i våras och de skadar väl inte om de får synas lite igen!
 
 
Jag gillar verkligen Emmys poser och uttryck i denna serie. Feminin och feministisk. Jag tror att jag precis hade tittat på avsnittet om genusmedvetenhet i Alla är fotografer med Schyffert och Rheborg. Det avsnittet hade jag i åtanke när vi fotade. Bra serie för övrigt.
 
Kom igen alla fotografer. Mer genustänk när vi fotograferar! Jag är trött på laptop-och-frukost-i-sängen-med-bara-ben-bilden...
 
 
 
Fotografi | Alla är fotografer, Dalarna, Emmy Holm, borlänge, formgivare, fotograf, genus, genusfotograf, photoshop, retuschering | |
#1 - - Prietha:

Åh så fina bilder! Gillar också september men inte resten av höstmånaderna, måste ha att göra med att det blir för mörkt i oktober :)

Svar: ja, mörkt å grått :(
Anna ML Holm

#2 - - Hanna Westman:

Wow! Ditt hår passar verkligen till denhär tröjan, sjukt snyggt!! :D

Svar: Det är min syster på bilderna, men jag är säker på att hon blir glad för kommentaren ;)
Anna ML Holm

#3 - - Ida - foto & häst:

Superfina bilder!! :D

Svar: tack du!
Anna ML Holm

#4 - - Helena:

Väldigt fina bilder! Gillar hennes hårfärg :)

Svar: Tack, ja de gör jag med, görsnyggt!
Anna ML Holm

Upp