Bröllop i Floâ

27 december 2016 gifte sig Milo och Fredrik. Två av de bästa människorna jag vet och de är perfekta för varandra.
 
De gifte sig i Dala-Floda kyrka. Milo bar kronbrudsdräkten och Fredrik Rättviksdräkt. Nästan alla gäster bar dräkter från olika delar av länet och landet och dagen gick i Dalatema. Det finns så många facktermer för dräkter och alla delarna, så jag ska nog inte försöka förklara mer...
 
Nygifta!
 
 
 
 
Alla var så fina!
 
 
 
 
Jag och Frida, som spelar fotboll tillsammans med mig och Milo. Jag i Rättviksdräkt som jag lånade av min kollega Petra och Frida i Gagnefsdräkt. Aldrig tidigare känt mig så högtidlig tror jag.
 
Festen hölls på Dala-Floda Värdshus och här skymtar en liten del av mitt jobb inför det hela. Jag formgav bland annat festhäftet, namnskyltarna och etiketterna till marmeladen!
 
Jag har spelat fotboll med Milo (Marie-Louise egentligen) i flera år och våren 2016 frågade hon mig om jag ville bidra med modern kurbits till inbjudningskorten. Det hela växte och i processen lärde jag känna hennes fästman Fredrik.
 
Det var mycket hårt jobb och sena kvällar i InDesign innan jul för att få allt klart, men det var det så värt och bröllopsdagen var den bästa tisdagen i mitt liv.
 
 
 
 
 
 
 
 
Så glad att jag fick vara en del av er stora dag och fortsätter vara en del av ert liv som gifta. Tack, ni är awesome!
 
 
 
Dalarna, Fotografi, Grafisk design, Vardag | Bröllop, Dala Floda, Dalabröllop, Dalarna, Dräktbröllop, formgivare, kurbits | | 3 kommentarer

Långfärdsskridskor

Förra helgen invigde jag långfärdsskridskorna jag köpte för ett tag sedan. På bästa sätt, på Vikas fina isbanor i skenet av marschaller.
 
 
 
Myspys!
 
Milo var med!
 
 
Jag fick mersmak, så dagen efter tog jag med mig syrran och testade banorna utanför Ornässtugan.
 
Hade med mig proviant i form av Crics. Blev jag jätteglad när jag fick hem en hel låda för ett tag sedan. Snacks gjorda av syrsor. Cool grej som är bra för miljön och fyllt med protein.
 
 
 
Igår var jag ut på en kort vända igen. Med utgång från Källviken.
 
 
 
Så bra köp. Jag fick kängor i julklapp av pappa och dessa skenor kan man spänna på och sedan har en långfärdsskridskor. Funkar förvånansvärt bra! Riktigt bra, jag är supernöjd.
 
Förhoppningsvis blir det en tur igen snart.
 
 
Dalarna, Fotografi, Vardag | Dalarna, Falun, everest, fotograf, friluftsliv, långfärdsskridskor, runn, stadium | | Kommentera

Njupeskär

7 januari åkte jag och min syster några mil norrut för att beskåda Sveriges högsta vattenfall i praktfull vinterskrud.
 
Vi åkte så att vi fick se dagen gry på vår väg mot Fulufjället. När vi åkte igenom Mora var solen precis på väg upp och jag kände att vi var tvugna att stanna för att ta lite bilder.
 
 
 
 
Vi fick syn på den här figuren när vi kom i Älvdalen. Han gick över vägen, sen gick han tillbaka igen.
 
 
 
Vi kom fram till Fulufjällets Nationalpark och började gå.
 
 
Och till slut kom vi fram till dagens mål.
 
Syster Emmy. Bra sällskap.
 
 
Häftigt.
 
 
 
 
Vägen till fallet bjöd på spännande terräng, inte anpassat för vintern, men det gick bra att ta sig fram. Vi tog en annan väg tillbaka dock.
 
På den vägen stod jag med snö upp till höften vid vart tredje steg ungefär.
 
Det var rätt kul i början. Vi kände oss lite som barn som lekte i snön. Men till slut blev vi ganska less faktiskt, vi visste inte hur långt det var kvar till bilen och vi blev tröttare och tröttare i benen. Men det gjorde det extra skönt att komma fram.
 
 
Tack för sällskapet syrran.
 
 
 
 
 
 
Dalarna, Fotografi, Resor, Vardag | Dalarna, fotograf, fulufjället, idre, njupeskär, svensk vinter, utflykt, Älvdalen | | 3 kommentarer
Upp