Nygårdsravinen

Igår firades slutet på fotbollssäsongen med en vinst borta mot Hedemora och en avslutningsfest med laget. Så idag har jag varit väldigt trött, men det blev en liten miniutflykt tillsammans med syster till Nygårdsravinen innan vi åkte vidare till Solvarbo marknad.
 
Inte helt utflyktsklädda, mer fotoklädda.
 
 
Nygårdsravinen är en liten vandringssträcka i närheten av Skräddarbacken i Borlänge. Väldigt lummigt och mysigt.
 
 
 
 
 
 
 
Sötnöt!
 
Snyggsyster.
 
 
 
En jättefin helg men nu verkar det dock som att jag håller på att bli sjuk. Har väldigt ont i halsen och det brukar betyda att jag ligger däckad imorgon. Men jag håller tummarna för att jag får sova inatt och att jag vaknar frisk och pigg imorgon! Ja, frisk i alla fall.
 
 
 
 
Dalarna, Fotografi, Vardag | Dalarna, Nygårdsdalen, Nygårdsravinen, skräddarbacken, utflykt | | En kommentar

Järvsö Bergscykel Park

Vadå, cyklar du ner för en slalombacke? Här är en film för er som undrat vad tusan jag sysslat med. (klicka i HD i inställningarna)

Publicerat av Anna Holm den 19 september 2016
 
Vadå, cyklar du ner för en slalombacke? För er som undrar vad tusan downhill-cykling innebär är här en liten film från när jag cyklade i Järvsö 18/9. (Se den i HD)
 
Järvsö Bergscykel Park är verkligen en lekpark för cyklar. Jag rekommenderar varmt JBP som första ställe att testa downhill på. Järvsö liknar Sälen Bike Park i pris och upplägg, men Järsvö är nog lite större och lite bättre anpassat för nybörjare. Gemensamt för alla cykelparker jag har varit på, Sälen Bike Park, Gesundaberget Bike Park och Järvsö Bergscykel Park, är härlig natur och en grym utsikt från toppen.
 
 
 
Dalarna, Resor | Hälsingland, JBP, Järvsö, Järvsö Bergscykel Park, downhill, mountainbike, mtb | | Kommentera

Gesundaberget Bike Park

Sammanfattning av dagen: doften av höst och skog + en rolig downhill-led är bra för själen.
 
Idag har jag cyklat downhill på Gesundaberget med min kollega Petra.
 
Det var första gången för Petra och precis som jag gjorde i Sälen, fick hon lära sig att man blir modigare och det blir roligare för varje åk.
 
Det var ungefär hälften så dyrt att hyra utrustning och köpa liftkort här som i Sälen. Gesundaberget ligger dessutom lite närmare Borlänge. Så tummen upp för det!
 
Liftarna var lite krångligare än i Sälen, men det gick bra det också. Sälen är också lite bättre anpassat för nybörjare skulle jag vilja påstå.
 
 
Magic carpet ride är en led jag kan rekommendera!
 
Petra åkte ett varv mindre än mig och tog med sig kameran istället för cykeln sista gången hon åkte upp. Så bilderna på mig är ganska logiskt nog tagna av henne.
 
Efter sista åket tog jag liften upp utan cykel för att fotografera den fantastiska utsikten.
 
Och för att käka! De har en fin liten toppstuga som serverar riktigt god mat till en riktigt fin vy över Siljan. Passar perfekt som avslut på en ansträngande dag i backen.
 
 
 
Efter det knatade vi nedför berget med darriga ben.
 
 
Tack för en härlig dag Petra!
 
 
 
Dalarna, Fotografi, Vardag | Bike Park, Dalarna, Gesundaberget, Siljan, downhill, mtb | | 2 kommentarer
Upp