Man kanske skulle varit backhoppare

När jag och Erik var på väg hem i bilen från vår helg i stugan och fotbollmatch i Malung, såg det ut som det skulle bli en vacker kväll. Vi var trötta, men jag var motiverad och frågade Erik om han hade något tips på utsiktspunkt som jag skulle kunna ta mig till efter att ha lämnat av honom i Falun. Han gav mig tipset att åka till hoppbackarna.
 
Så jag åkte dit.
 
Det behövde jag inte ångra.
 
 
 
Riktigt vackert. Det slår dock inte riktigt den gången då jag och syrran åkte till Bispbergs klack utanför Säter.
 
 
Under tiden jag var där såg jag en kille springa upp för backen och sedan ned igen. Duktigt tänkte jag. Men vet du va? Han sprang upp igen. Då fick han ett "Bra jobbat!" av mig .
 
 
Om det inte vore för handelsområdet strax nedanför, så skulle nog hoppbackarna bjuda på en av de vackraste utsikterna i regionen.
 
 
Men med rätt vinkel så.
 
Det måste ändå vara rätt mäktigt att vara backhoppare.
 
 
Dalarna, Fotografi | Dalarna, Falun, backhoppning, formgivare, fotograf, hoppbackarna, solnedgång | | 9 kommentarer

Tretton mål

Idag spelade Islingby IK damers lag fotboll. U-laget hade hemmamatch och A-laget bortamatch. U-laget spelade mot Söderbärke och vann med 6-1! Jag följde med A-laget och vi vann mot Våmhus med 13-0! Av de 13 skulle det väl vara själva f-n om inte jag gjorde nått, så ett fick jag sparka in i alla fall! 13 mål, men ännu fler chanser hade vi.
 
Det var den roligaste matchen på länge. Det kan vara ganska drygt att åka till sådana långväga matcher, men med den vinsten i bagaget var det inte så jobbigt! Nu lär vi tagga till nästa helg då vi har tre matcher på tre dagar.
 
Innan matchen skulle vi passa på att ta en lagbild.
 
 
Inte det lättaste med de här damerna som ni ser.
 
Lina blundar...
 
Där satt den! Ett riktigt härligt gäng det här kan jag tala om.
 
 
Dalarna, Fotografi, Övrigt | Dalarna, Islingby ik, Våmhus, a-lag, borlänge, division 4 norra dalarna, fotboll, fotograf | | Kommentera

Landets bästa fyrverkerishow

Bor man i Borlänge har man säkert varit på Festival Salut, som tillställningen heter, en, två eller kanske 21 gånger. Orkestermusiker och drillare från Borlänge spelar och uppträder i formationer och kvällen avslutas med en fantastisk fyrverkerishow. Ja, förmodligen landets bästa. Under kvällen spelar orkestern blandade klassiska stycken och årets modernare inslag var Party Rock Anthem, Beatles och Hooked on a feeling.
 
Jag hamnar inte så ofta på bild, eftersom jag oftast är den som står bakom kameran. Igår kväll frågade pappa om han skulle ta en bild på mig, just därför, så här har ni mig, i väntan på fyrverkerier och musik.
 
Jag och Annika, pappas flickvän. Ja, jag har full vintermundering på mig.
 
Innan fyrverkerierna kom igång, skapade publiken en ljusshow för de stackars musikerna som inte får se fyrverkerierna.
 
 
Första smällen!
 
 
 
 
 
 
 
Kvällens höjdpunkt är när fyrverkerierna firas av i takt till orkestermusik från Pirates of the Caribbean!
 
Om du inte har varit på Festival Salut tidigare så får du se till att hålla kalendern öppen för tillställning nummer 22! Här finns en video för dig som missade gårdagens tillställning.
 
Ordet fyrverkeri nämndes sex gånger i detta inlägg. Nu sju.
 
 
Dalarna, Fotografi | Festival Salut, borlänge, formgivare, fotograf, Älvhagen | | En kommentar
Upp