Grafisk design och profilering

Som jag berättade i ett tidigare inlägg så var senaste perioden på Högskolan Dalarna tuff men lärorik, här kommer några av mina inlämningar i kursen Grafisk design och profilering. 
 
Redesign av logotyp: 
 
 
 
 
(Dala-järna Kurbits är ett företag som skapar väldigt fina tavlor med belysning inspirerade av Dalarna, de är dock inte inblandade i denna uppgift, men jag tackar för inspirationen.)
 
Profilprogram till fiktivt företag, viks och skapar tre paneler:
 
 
 
Delar ur hemtenta - handbok i grafisk design:
 
 
Grafisk design | Design, Grafisk Design, grafisk designer, högskolan dalarna, plugg, portfolio, profilering, skola | | 2 kommentarer

3D och avancerad bildbehandling

Nu har jag haft sommarlov i några veckor och vet knappt vad jag ska göra med min tid! Sista perioden av år två på Högskolan Dalarna var tuff och mycket tid lades ner på plugget, terminen avslutades med tre kurser, 3D och avancerad bildbehandling, grafisk design och profilering och till sist databas. 
 
Jag har kämpat i alla ämnena och det belönades med högsta betyg i samtliga. Nöjd! 
 
Den stora uppgiften i avancerad bildbehandling bestod i kort av ett grupparbete som innefattade fotografering, överenskommelser, planering och många timmars bildbehandling. 
 
Min syster Emmy fick stå modell och vi fotade i studio. Vi fyra i gruppen fick retuschera en bild var plus en tillsammans. Vi skulle skapa fiktiva kampanjbilder till klädesföretaget Indiska.  Den största bilden har jag retuscherat. Resterande bilder har: Pamela Hamnström, Helena Påls och Robin Thunholm retuscherat. 
 
 
 
Denna kurs var egentligen två-i-en då det fanns moment i både bildbehandling och 3D. 3D-delen bestod av två stora delar, ett praktiskt prov och en inlämningsuppgift. Inlämningsuppgiften var att göra ett montage med ett 3D-objekt. Alltså skapa en produkt i Cinema 4D med material och ljussättning och sedan montera detta i en fotograferad bild. Jag gjorde en spray-deo och monterade in den i denna bild. 
 
 
 
Tuff tid, men jag har lärt mig väldigt mycket!
Fotografi, Grafisk design | 3D, Cinema 4D, Fotografi, Grafisk Design, bildbehandling, högskolan dalarna, indiska, modell, photoshop, plugg | | Kommentera

Finalist i #omSLAGET

I ett tidigare inlägg berättade jag om tävlingen för tidningen CAP&Design som jag och några klasskompisar ställt upp i. Tävlingen är nu avgjord och de tio bästa bidragen har publicerats i senaste numret av tidningen! Det visade sig att jag och två andra från klassen hade skapat omslag som var så bra så att de hamnade bland topp tio! 
 
Här kan ni se alla bidrag och läsa om deras skapare. 
 
 
Grafisk design | CAP&Design, Design, Grafisk Design, omSLAGET, tävling | | En kommentar
Upp