En lång dag

06.45-14.30 Jobb
15.00-17.30 Föreläsning
19.30-21.00 Fotbollsträning
21.30-23.00 Innebandy
 
Så där såg min dag ut igår och det var en av de bästa dagarna på länge! Jag tjänade lite pengar, fick lite nyttig information, tränade stryrka, konditon och teknik och hade så jäkla kul på innebandyn! Vi var fler än någonsin och det var jäkligt förvirrande på plan med fullt lag och många som fick vara avbytare men stämningen var på topp och temport var högt!
 
Det är märkligt att jag aldrig blev trött under dagen, fick inte den där hängiga känslan eller trötta ögon, utan jag tuffade på hela dagen, i kontrast med dagar då jag har en föreläsning klockan 10.00 och sen är jag ledig, så kan jag nästan somna i skolbänken! Idag är jag ledig (ganska skönt ändå...), men ikväll blir det innebandy igen!
| | 3 kommentarer

Högskoleprogrammet Grafisk Design i Borlänge

Linnéa - Kan inte du berätta mer om din gymnasielinje?
 
Fick denna fråga, men jag tror att det är högskoleprogrammet jag går som borde beskrivas närmare. På gymnasiet gick jag engelskspråkig samhällskunskap på Hagagymnasiet i min hemstad Borlänge. Det var en bra linje med kunniga lärare och sista året fick vi åka på studieresa till Mora, Minnesota, USA! Tyvärr har denna linjen lagts ner nu.
 
Jag går alltså på Grafiska Design-programmet på Högskolan Dalarna i Borlänge. Jag har hittills gått halva min tid på utbildningen och har precis påbörjat min fjärde termin. Jag är nöjd med mitt val av utbildning, men fortfarande när folk frågar mig vad jag kommer att bli när jag är klar så skruvar jag på mig. Jag vet inte vad jag kommer jobba som inom några år. Utbildningen är bred och möjligheterna är många, men vart man hamnar har mycket med tajming och kontakter att göra.
 
Dessa kurser har jag hittills läst:
Kommunikation och Gruppdynamik
Grafisk Introduktion
Typografi och Copyright
Människa-datorinteraktion
Internet och WWW
Layout
Industriell Ekonomi med kalkylering
Fotografi: Teknik och Visuell kommunikation
Industriell Marknadsföring
Kvalitet
Javascript
Bildbehandling
 
En del har varit riktigt jobbiga, men jag har ännu inte blivit underkänd eller behövt göra en omtentamen!
 
De roligaste kurserna har såklart varit de praktiska och kreativa, så som layout, foto och bildbehandling, men de som jag har lyckats bäst i har ändå varit de mer teoretiska, så som ekonomi, kvalitet och industriell marknadsföring...
 
Denna period läser vi:
Trycksaksproduktion
Grafisk Design och Profilering
Avancerad bildbehandling
 
Ovan ser ni mitt resultat till två uppgifter i Layout-kursen. Första bilden hör till en uppgift då vi skulle skapa vårat eget magasin med ett förutbestämt namn. Andra bilden är en redesign av ett egenvalt magasin.
 
Här ser ni före och efter-resultatet efter många timmar i labbsalen i skolan. Detta var en uppgift i bildbehandlingskursen: ta en produktbild  och modellbild och retuschera dem sedan med temat; använd detta och bli en gud. Här ser ni att min syster dricker te som gör henne så lugn att hon når nirvana och kan sväva...
 
På mitt program läser vi oftast två kurser samtidigt, ibland tre. Ibörjan av en kurs brukar vi ha ganska många föreläsningar och sedan tunnas de ut ju närmare tentaperioden vi kommer. Eftersom jag går ett praktiskt program har vi många "labbar" och "övningar" i datorsalar, vilket jag tycker är väldigt bra, eftersom man lär sig bäst genom att göra och experimentera! I de några kurser har vi haft rapporter som ska skrivas, i de grafiska ämnena har vi ofta en hel del uppgifter som ska göras och i alla ämnen har vi haft tenta, men i vissa har vi fått göra duggor (deltentamen, mindre tentor, istället för en stor). Ibland är det salstentor och ibland är det frontertentor (kryssfrågor på datorn).
 
Jag går i väldigt bra klass med många talangfulla och trevliga klasskamrater! Lärarna är väldigt kunniga och engagerade, men vissa mer än andra...
 
Jag har ju inte gått klart min utbildning, men än så länge känner jag att jag kan rekommendera den till dem som är intresserade, speciellt nu, då programmet har ändrats ganska mycket i dess kursutbud som verkar mer praktiskt och designorienterat än de kurser som vi har fått läsa och kommer att få läsa.
 
 
 
 
 
Dalarna, Grafisk design | Foto, Grafisk Design, högskolan dalarna, plugg, skola | | 3 kommentarer

Annas Paleo Thai Kycklinggryta

 
Här kommer mitt recept på en gryta som jag brukar göra som är otroligt god och dessutom nyttig! Passar inte bara den som lever paleo, utan jag har fått många komplimanger för denna gryta från vänner och familj som inte äter som jag! Jag är dock inte så bra på att beskriva hur jag går tillväga, men jag hoppas att det går att förstå på ett ungefär hur man får till denna underbara rätt!
 
Du behöver:
Gryta
Stekpanna
 
kokosolja
 
3 Kycklingfiléer
morötter
1 gul lök
2-3 tsk röd currypasta
ingefära
500g kokosmjölk
1 paprika
Salt & peppar
(Cashewnötter)
 
Skala och hacka upp morötter, lök och paprika. Skär upp kyckling i kuber. Fräs morötterna och löken i grytan tillsammans med currypastan och ingefära, samtidigt som du steker på kycklingen så att den får en snygg yta i salt och peppar och sedan i med kycklingen i grytan och då häller du i kokosmjölken, låt puttra ett tag, när morötterna börjar få rätt konsistens har du i paprikan och sedan stänger du av plattan men låter grytan vara på ett tag till. Klart! Toppa gärna med cashewnötter.
 
 
Paleo | gott och nyttigt, hälsosamt, kyckling, morötter, paleo, paleorecept, recept, thai, thaigryta | | 6 kommentarer
Upp